Agar Agar

Pannacotta, mousse, pudding och gelé – detta blir enkelt att göra med gelerande Agar Agar-pulver.

OM

Khoisan Gourmets ekologiska Agar Agar-pulver är ett vegetabiliskt geleringsmedel utvunnet från en typ av rödalger. Det passar perfekt att använda till alla möjliga gelade desserter i stället för gelatin. Agar Agar-pulvret är drygt, enkelt att använda och ger en bra konsistens ihop med både vatten, fruktjuicer och mjölkprodukter. Produkten är smak- och luktfri och ett perfekt alternativ för dem som önskar ett vegetabiliskt och hälsosamt alternativ till animaliska produkter eller som av andra skäl väljer bort fläsk/grisprodukter.

  • Ekologiskt.
  • Innehåller fibrer, kalium, kalcium och magnesium.
  • Fritt från tillsatser och konserveringsmedel.
  • Fritt från stärkelse och gluten.

INGREDIENSER

Agar agar-pulver* (från ekologisk rödalg). *Ekologisk ingrediens.

 

VIKT

30g


URSPRUNG

Tyskland

ANVÄNDNING

 

Agar Agar är 8ggr kraftfullare än gelatin. Det har många användningsområden och är enkelt att använda!

Agar Agar blandas med vätska och kokas upp. Sedan låter du det svalna innan användning. 1 tsk är  jämförbart med 6 gelatinblad och passar för ca 500g vätska.

Används till både maträtter och bakverk som t.ex. cheesecake, pannacotta, vegansk vispad grädde, glass, egengjort godis och konfektyr, dippsåser och vegansk ost.