fbpx

Agar Agar

Khoisan Gourmets ekologisk Agar Agar är ett vegetabiliskt geleringspulver utvunnet från en typ av rödalger. Agar Agar är det veganska alternativet till gelatin som är enkel och snabb att använda.

Om

Khoisan Gourmets ekologiska Agar Agar-pulver är ett vegetabiliskt geleringsmedel utvunnet från en typ av rödalger. Det passar perfekt att använda till alla möjliga gelade desserter i stället för gelatin. Agar Agar-pulvret är drygt, enkelt att använda och ger en bra konsistens ihop med både vatten, fruktjuicer och mjölkprodukter. Produkten är smak- och luktfri och ett perfekt alternativ för dem som önskar ett vegetabiliskt och hälsosamt alternativ till animaliska produkter eller som av andra skäl väljer bort fläsk/grisprodukter.

  • Ekologiskt.
  • Innehåller fibrer, kalium, kalcium och magnesium.
  • Fritt från tillsatser och konserveringsmedel.
  • Fritt från stärkelse och gluten.

Ingredienser

Agar agar-pulver* (från ekologisk rödalg). *Ekologisk ingrediens.

Vikt

30 g

Ursprung

Tyskland

Användning

Agar Agar är 8ggr kraftfullare än gelatin. Det har många användningsområden och är enkelt att använda!

Agar Agar blandas med vätska och kokas upp. Sedan låter du det svalna innan användning. 1 tsk är  jämförbart med 6 gelatinblad och passar för ca 500g vätska.

Används till både maträtter och bakverk som t.ex. cheesecake, pannacotta, vegansk vispad grädde, glass, egengjort godis och konfektyr, dippsåser och vegansk ost.

Här kan du köpa ekologisk Agar Agar

Inspireras av recept med ekologisk Agar Agar

Rulltårta med hallonpannacotta

Rulltårta med hallonpannacotta

En härligt rosa rulltårta till Påskafton – perfekt som ett alternativ till den klassiska påsktårtan! Fluffig rulltårta med syrlig hallonpannacotta som fyllning är perfekt att bjuda på till påsk. Den går snabbt att göra och är riktigt smaskig! Med det vegetabiliska gelatinet Agar Agar stelnar pannacotta fort och rulltårtan är snabbt klar

Läs mer »

Björnbärspannacotta

Björnbärspannacotta En otroligt god och enkel björnbärspannacotta! Den går att baka på både färska och frysta björnbär. Dekorera rikligt med björnbär vid servering. Ingredienser PAJBOTTEN
Läs mer »

No bake cheesecake

Det här är verkligen den godaste och enklaste no-bake cheesecaken som du bakar utan ugn. Med det här receptet får du en somrig och krämigt len cheesecake toppad med en fräsch jordgubbsspegel

Läs mer »

Mirror Glaze utan gelatin

Mirror glaze är ett snyggt sätt att täcka en tårta på med en yta som man kan spegla sig i. Vanligast är att man täcker en moussetårta i mirror glaze men det går även bra med andra tårtor så länge de är riktigt kalla innan du häller på din glaze

Läs mer »