Agar Agar
Khoisan Gourmets ekologisk Agar Agar är ett vegetabiliskt geleringspulver utvunnet från en typ av rödalger. Agar Agar är det veganska alternativet till gelatin som är enkel och snabb att använda.

Om
Khoisan Gourmets ekologiska Agar Agar-pulver är ett vegetabiliskt geleringsmedel utvunnet från en typ av rödalger. Det passar perfekt att använda till alla möjliga gelade desserter i stället för gelatin. Agar Agar-pulvret är drygt, enkelt att använda och ger en bra konsistens ihop med både vatten, fruktjuicer och mjölkprodukter. Produkten är smak- och luktfri och ett perfekt alternativ för dem som önskar ett vegetabiliskt och hälsosamt alternativ till animaliska produkter eller som av andra skäl väljer bort fläsk/grisprodukter.
- Ekologiskt.
- Innehåller fibrer, kalium, kalcium och magnesium.
- Fritt från tillsatser och konserveringsmedel.
- Fritt från stärkelse och gluten.
Ingredienser
Agar agar-pulver* (från ekologisk rödalg). *Ekologisk ingrediens.
Vikt
30 g
Ursprung
Tyskland
Användning
Agar Agar är 8ggr kraftfullare än gelatin. Det har många användningsområden och är enkelt att använda!
Agar Agar blandas med vätska och kokas upp. Sedan låter du det svalna innan användning. 1 tsk är jämförbart med 6 gelatinblad och passar för ca 500g vätska.
Används till både maträtter och bakverk som t.ex. cheesecake, pannacotta, vegansk vispad grädde, glass, egengjort godis och konfektyr, dippsåser och vegansk ost.
Inspireras av recept med ekologisk Agar Agar

Vaniljpannacotta med äkta vanilj
Vaniljpannacotta med äkta vanilj är en enkel dessert för nyår, sommarfester och alla typer av middagar. Dekorera vaniljpannacotta efter säsong och förändra på så sätt

Rulltårta med hallonpannacotta
En härligt rosa rulltårta till Påskafton – perfekt som ett alternativ till den klassiska påsktårtan! Fluffig rulltårta med syrlig hallonpannacotta som fyllning är perfekt att bjuda på till påsk. Den går snabbt att göra och är riktigt smaskig! Med det vegetabiliska gelatinet Agar Agar stelnar pannacotta fort och rulltårtan är snabbt klar

Björnbärspannacotta

Vaniljpannacotta med jordgubbar
4-6 portioner Otroligt god och enkel vaniljpannacotta med jordgubbar! Kan varieras i oändlighet med olika smaksättningar eller olika bärtoppings. Om du inte har vaniljstång kan

No bake cheesecake
Det här är verkligen den godaste och enklaste no-bake cheesecaken som du bakar utan ugn. Med det här receptet får du en somrig och krämigt len cheesecake toppad med en fräsch jordgubbsspegel

Mirror Glaze utan gelatin
Mirror glaze är ett snyggt sätt att täcka en tårta på med en yta som man kan spegla sig i. Vanligast är att man täcker en moussetårta i mirror glaze men det går även bra med andra tårtor så länge de är riktigt kalla innan du häller på din glaze