fbpx

Vaniljpannacotta med äkta vanilj

Vaniljpannacotta med äkta vanilj är en enkel dessert för nyår, sommarfester och alla typer av middagar. Dekorera vaniljpannacotta efter säsong och förändra på så sätt desserten! Detta recept rör du enkelt ihop och det bästa med vaniljpannacotta är att du kan förbereda den långt innan gästerna kommer! 
4 portioner

Vaniljpannacotta med äkta vanilj

Ingredienser

Gör så här

  1. Lägg grädde, socker, vaniljpulver och Agar Agar i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.

  2. Rör ihop blandningen lite snabbt för att vaniljpulvret ska blandas runt och fördela krämen i portionsformar.

  3. Låt stå i kylskåpet i 2 – 3 timmar eller till de har stelnat. 

 

Om man vill använda gelatinblad istället för Agar Agar, lägg  2 gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 10 min. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och vispa ner dem i grädd-blandningen efter den har värmts upp.

Dekorera efter säsong

Vaniljpannacotta till nyår

Fira in det nya året med den klassiska nyårsdesserten som vaniljpannacotta har kommit att bli. Dekorera med blåa bär som björnbär och blåbär tillsammans med färska fikon och pudra sedan över florsocker för en fin effekt. 

För en somrig vaniljpannacotta med äkta vanilj så väljer vi att dekorera med färska bär tillsammans med våra frystorkade bär för en god crunch och smak. 

Vaniljpannacotta med Äkta vanilj och chokladdekor

Choklad är en av favoritsmakerna för många. Dekorera vaniljpanncottan med hemgjord chokladsås eller köpt och hyvla sedan chokladspån med hjälp av en potatisskalare. Blanda mörk bakchoklad, vit bakchoklad och ljus bakchoklad för en snygg effekt.

Systrarna Eisenmann

Receptet är skapat av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Du hittar den på instagram @systrarnaeisenman och på deras blogg.

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier