fbpx

Äkta Vaniljglass

För bästa smak och konsistens  på äkta vaniljglass så är vårt bästa tips att göra den själv. Använd med fördel en glassmaskin för att kunna njuta av äkta vaniljglass snabbare! Äggvitorna som blir över kan du använda för att göra dessa goda vaniljmaränger.
ca 600 gram

Ingredienser

 • 3 dl mjölk, 3 %

 • 3 dl vispgrädde, 40 %

 • 1 Khoisan Gourmet vaniljstång

 • en nypa salt

 • 5 äggulor

 • 1 1/2 dl strösocker

Gör så här

 1. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även ner stången. Tillsätt saltet. Koka upp och ta av kastrullen från värmen.
 2. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Häll ner i mjölkblandningen under vispning.
 3. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och värm under omrörning till 84 – 85 grader. Den får inte koka! Ta av kastrullen från värmen och ställ i ett kallt vattenbad för att kyla ner krämen.
 4. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i några timmar, helst över natten.
Glass i glassmaskin:
 1. Ta upp vaniljstången. Följ glassmaskinens bruksanvisning.
 2. Glassen är klar när den har konsistensen som mjukglass. Lägg över den i en behållare med lock och låter den ligga i frysen i 1 – 2 timmar. Den kan frysas ännu längre, men ta ut den ca 20 minuter innan den ska serveras.
Glass i frysen:
 1. Ta upp vaniljstången. Häll krämen i en form och lägg den i frysen. Rör om var tjugonde minut tills glassen är så kall att den är svår att röra i. Låt den frysa en stund till (den totala tiden i frysen är 3 – 4 timmar). Glassen kan frysas ännu längre, men ta ut den ca 20 minuter innan den ska serveras.
Systrarna Eisenmann

Receptet är skapat av Systrarna Eisenmann – Lisa och Monica.

Systrarnas Blogg

Systrarnas Instagram

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier