Vodka Sour med Rabarber och Vaniljskum
- 5 cl Vodka
- 3 cl Citronjuice
- 2 cl Sockerlag smaksatt med rabarber
- Skum smaksatt med vanilj
Till en 0,5 liters sifon – tillsätt 20 cl Syrlig äppelmust, exempelvis Granny Smith, 20 cl sockerlag och 10 cl äggvita. (Citronjuice funkar också bra istället för den syrliga äppeljuicen, kör då 95% sockerlag och 5 % citronjuice). Addera en tesked Khoisan Gourmet vaniljpulver. Tillsätt patroner, skaka ordentligt och förvara i kylen. Ju kallare skummet är desto hållbarare blir det.
Tom Collins med Fläder & vanilj
- 3 cl gin
- 2 cl fläderlikör eller fläderkoncentrat
- 3 cl citronjuice
- 2 cl Sockerlag smaksatt med Khoisan gourmet vaniljstång
- Toppa med 5 cl bubbelvatten
SOCKERLAG MED ÄKTA VANILJ
Blanda en sockerlag på lika delar strösocker som vatten. Gör ett snitt genom vaniljstången och låt vaniljstången dra med i ca 24 timmar. Du kan behålla stången i sockerlagen för att det ser fint ut men kom ihåg att vaniljsmaken då fortsätter att utvecklas och blir mer intensiv över tid.
Frozen Strawberry Daiquiri med vanilj
- 5 cl Ljus Rom
- 3 cl Färskpressad Lime
- 3 cl Sockerlag
- 4 Jordgubbar
- 0,5 barsked Khoisan Gourmet vaniljpulver
Blanda goda sommardrinkar med vårt vaniljpulver och vaniljstång
Sommaren är här och med vår vaniljfamilj så har du möjlighet att blanda extra goda drinkar. Till dessa tre sommardrinkar så använder vi oss av vårt vaniljpulver och vaniljstång som du bland annat hittar på ICA, Hemköp, Willys, Coop, Mathem, Apotea och Meds

Drinkarna är skapade av David Kringlund
Hemsida: https://davidkringlund.se/
Instagram: @davidkringlund
Youtube: @DavidKringlund