fbpx

En glassig sommar med Khoisan Gourmet

Skapa en glassig sommar med Khoisan Gourmet. Vi har tagit fram recept på glass som passar för hela sommaren och för alla smaker. Gör en äkta vaniljglass som passar till kladdkaka, paj, desserter, färska bär eller såklart bara som den är eller smaksätt glassen med några av våra andra produkter. 

Äkta vaniljglass

Ingredienser
 • 3 dl mjölk, 3 %
 • 3 dl vispgrädde, 40 %
 • 1 Khoisan Gourmet vaniljstång
 • en nypa salt
 • 5 äggulor
 • 1 1/2 dl strösocker

Gör så här
 1. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även ner stången. Tillsätt saltet. Koka upp och ta av kastrullen från värmen.
 2. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Häll ner i mjölkblandningen under vispning.
 3. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och värm under omrörning till 84 – 85 grader. Den får inte koka! Ta av kastrullen från värmen och ställ i ett kallt vattenbad för att kyla ner krämen.
 4. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i några timmar, helst över natten.
Glass i glassmaskin:
 1. Ta upp vaniljstången. Följ glassmaskinens bruksanvisning.
 2. Glassen är klar när den har konsistensen som mjukglass. Lägg över den i en behållare med lock och låter den ligga i frysen i 1 – 2 timmar. Den kan frysas ännu längre, men ta ut den ca 20 minuter innan den ska serveras.
Glass i frysen:
 1. Ta upp vaniljstången. Häll krämen i en form och lägg den i frysen. Rör om var tjugonde minut tills glassen är så kall att den är svår att röra i. Låt den frysa en stund till (den totala tiden i frysen är 3 – 4 timmar). Glassen kan frysas ännu längre, men ta ut den ca 20 minuter innan den ska serveras.

 

Smaksätt vaniljglassen med några av våra smakfavoriter!

Vaniljglass med salt karamellkross

Glass med salt karamellkross

Vaniljglass med Hallon

Glass med frystorkade hallon

Lakritsglass

Lakritsglass

Vaniljglass med chokladspån

Glass med chokladspån

Gör så här:

Utgå från äkta vaniljglassreceptet och lägg i smaksättningar enligt följande:

Glass med karamellkross:
Tillsätt 1 burk Khoisan Gourmet Caramel Sea salt kross när glassen börjar bli klar i glassmaskinen eller när du rör om för första gången om du gör glassen i frysen.

Glass med Frystorkade hallon:
Tillsätt 1 förpackning Khoisan Gourmet frystorkade hallon eller frystorkade jordgubb när glassen börjar bli klar i glassmaskinen eller när du rör om för första gången om du gör glassen i frysen.

Lakritsglass:
Tillsätt Khoisan Gourmet Lakritspulver efter smak vid steg 3.

Glass med Chokladspån:
Riv och tillsätt 1 förpackning Khoisan Gourmet mörk bakchoklad när glassen börjar bli klar i glassmaskinen eller när du rör om för första gången om du gör glassen i frysen.