fbpx

No bake cheesecake

Det här är verkligen den godaste och enklaste no bake cheesecaken som du bakar utan ugn. Med det här receptet får du en somrig och krämigt len cheesecake toppad med en fräsch jordgubbsspegel. Till skillnad från vanlig cheesecake är en no-bake cheesecake inte lika mastig, utan är lätt och fräsch!
10-12 bitar

Ingredienser

Botten:
  • 300 g vaniljdrömmar
  • 50 g smält smör
Cheesecake:
Jordgubbsspegel:

Gör så här

  1. BOTTEN: Mixa drömmarna till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen och tryck ut botten i den. Låt stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  2. CHEESECAKE: Lägg kallt vatten och Agar Agar-pulver i en liten skål. Låt stå medan du förbereder cheesecakefyllningen.
  3. Vispa samman färskost och strösocker i en skål. I en annan skål vispar du upp grädden. Den ska inte vara lös men fortfarande ha lite marginal att röras i.
  4. Värm skålen med Agar Agar-pulver i mikrovågsugnen på högsta effekt i 25 sekunder. Låt svalna lite innan du vispar ner den i färskostsmeten.
  5. Vänd försiktigt ner vispgrädden och bres sedan ut cheesecake-fyllningen i formen. Låt stå i kylskåpet för att stelna medan du gör jordgubbsspegeln.
  6. JORDGUBBSSPEGEL: Koka upp jordgubbar, citronsaft, strösocker och vatten till ett mos. Sila moset för att få en slät jordgubbspuré. Se till att få med allting genom att trycka moset mot silen och skrapa av undersidan.
  7. Häll upp purén i en kastrull och koka upp i ca 3 minuter tillsammans med Agar Agar-pulver under konstant vispning. Låt jordgubbsspegeln svalna, men fortfarande ha finnig konsistens innan du häller den på din cheesecake. Låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Camilla Hamid

Receptet är skapat av Camilla Hamid

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier