fbpx

Mirror Glaze utan gelatin

Mirror glaze utan gelatin är ett snyggt sätt att täcka en tårta på med en yta som man kan spegla sig i. Vanligast är att man täcker en moussetårta i mirror glaze men det går även bra med andra tårtor så länge de är riktigt kalla innan du häller på din glaze. Receptet räcker till en tårta med diameter på 23 cm och ca 8 cm höjd.

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda ihop agar agar med 5 msk av vattnet i en liten skål. Ställ åt sidan.
  2. I en kastrull har du i resten av vattnet, strösocker och sötad kondenserad mjölk. Värm på svag värme under omrörning tills sockerkristallerna smält helt.
  3. Ha sedan i agar agar-blandingen i kastrullen. Rör om och höj värmen på plattan.
  4. Ta bort kastrullen från plattan när den börjat koka och ha sedan i den vita chokladen. Låt stå i några minuter innan du rör om till en jämn smet.
  5. Droppa ner valfri färg pastafärg i glazen och mixa den med en stavmixer att försäkra dig om att du har en helt slät glaze.
  6. Sila glasen och låt stå för att svalna (rör om då och då) innan du häller den på din frusna tårta. Det är superviktigt att glazen inte är för varm (ca 37 grader brukar vara lagom) och tårtan är riktigt frusen när du gör detta för att lyckas.
Camilla Hamid

Receptet är skapat av Camilla Hamid

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier