Vaniljpannacotta med jordgubbar
4-6 portioner
Otroligt god och enkel vaniljpannacotta med jordgubbar! Kan varieras i oändlighet med olika smaksättningar eller olika bärtoppings. Om du inte har vaniljstång kan du använda äkta vaniljpulver istället, äkta vanilj ger en fantastiskt len och fyllig vaniljsmak. Pannacottan kan göras 1-2 dagar innan servering. Täck då med plastfolie och låt stå i kylskåp.
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 st ekologisk vaniljstång eller äkta 0,5 tsk vaniljpulver från Khoisan Gourmet
- 1 tsk Khoisan Gourmet ekologiskt Agar Agar-pulver
Färska jordgubbar att toppa med
Gör så här
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked.
- Värm upp vispgrädden tillsammans med strösocker, fröna från vaniljstången, resten av vaniljstången och Agar Agar. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter, för att aktivera Agar Agaren, och ge mer smak av vanilj. Plocka sedan upp den hela vaniljstången.
- Ta av kastrullen från plattan. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
- När pannacottan stelnat, dekorera vaniljpannacotta med färska jordgubbar eller andra bär som är i säsong.