fbpx

Vaniljpannacotta med jordgubbar

4-6 portioner
Otroligt god och enkel vaniljpannacotta med jordgubbar! Kan varieras i oändlighet med olika smaksättningar eller olika bärtoppings. Om du inte har vaniljstång kan du använda äkta vaniljpulver istället, äkta vanilj ger en fantastiskt len och fyllig vaniljsmak. Pannacottan kan göras 1-2 dagar innan servering. Täck då med plastfolie och låt stå i kylskåp.

Vaniljpannacotta med Jordgubbar

Ingredienser

Färska jordgubbar att toppa med

Gör så här

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked.
  2. Värm upp vispgrädden tillsammans med strösocker, fröna från vaniljstången, resten av vaniljstången och Agar Agar. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter, för att aktivera Agar Agaren, och ge mer smak av vanilj. Plocka sedan upp den hela vaniljstången.
  3. Ta av kastrullen från plattan. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
  4. När pannacottan stelnat, dekorera vaniljpannacotta med färska jordgubbar eller andra bär som är i säsong.
Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier