Otroligt god och enkel vaniljpannacotta med jordgubbar! Kan varieras i med olika smaksättningar och bärtoppings. Om du inte har vaniljstång kan du använda äkta vaniljpulver istället, som ger en fantastiskt len och fyllig vaniljsmak.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked.
Värm upp vispgrädden tillsammans med strösocker, fröna från vaniljstången, resten av vaniljstången och Agar Agar. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter, för att aktivera Agar Agaren, och ge mer smak av vanilj. Plocka sedan upp den hela vaniljstången.
Ta av kastrullen från plattan. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
När pannacottan stelnat, dekorera vaniljpannacotta med färska jordgubbar eller andra bär som är i säsong.
Pannacottan kan göras 1-2 dagar innan servering. Täck då med plastfolie och låt stå i kylskåp.
4-6 portioner.