fbpx

Björnbärspannacotta

En otroligt god och enkel björnbärspannacotta! Den går att baka på både färska och frysta björnbär. Dekorera rikligt med björnbär vid servering.

Ingredienser

PAJBOTTEN

15 digestivekex
100 g kallt smör

BJÖRNBÄRSPANNACOTTA

250 g frysta björnbär
1/2 tsk Khoisan Gourmet ekologisk Agar Agar 
1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
5 dl ekologisk vispgrädde
1 dl strösocker

Gör såhär

Pajbotten:

1. Mixa digestivekexen fint i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa samman.

2. Tryck ut blandningen jämnt i en bakform (á 24 cm i diameter) med löstagbar kant, där bottnen är klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp.

Björnbärspannacotta:

1. Värm upp björnbären i en kastrull. Mixa björnbären till en puré och sila bort kärnorna.

2. Värm upp björnbärspurén tillsammans med vispgrädde, strösocker, vaniljextrakt och Agar Agar under 5 minuter. Det ska vara på gränsen till att det kokar.

3. Låt svalna till rumstemperatur innan du häller gräddblandningen över pajbottnen.

4. Låt pannacottapajen stelna i kylskåp minst 1 timme.


Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar

[cl_button text=”Tillbaka till receptsidan” link=”https://khoisangourmet.se/recept/”]