Björnbärspannacotta
En otroligt god och enkel björnbärspannacotta! Den går att baka på både färska och frysta björnbär. Dekorera rikligt med björnbär vid servering.
Ingredienser
PAJBOTTEN
15 digestivekex
100 g kallt smör
BJÖRNBÄRSPANNACOTTA
250 g frysta björnbär
1/2 tsk Khoisan Gourmet ekologisk Agar Agar
1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
5 dl ekologisk vispgrädde
1 dl strösocker
Gör såhär
Pajbotten:
1. Mixa digestivekexen fint i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa samman.
2. Tryck ut blandningen jämnt i en bakform (á 24 cm i diameter) med löstagbar kant, där bottnen är klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylskåp.
Björnbärspannacotta:
1. Värm upp björnbären i en kastrull. Mixa björnbären till en puré och sila bort kärnorna.
2. Värm upp björnbärspurén tillsammans med vispgrädde, strösocker, vaniljextrakt och Agar Agar under 5 minuter. Det ska vara på gränsen till att det kokar.
3. Låt svalna till rumstemperatur innan du häller gräddblandningen över pajbottnen.
4. Låt pannacottapajen stelna i kylskåp minst 1 timme.
Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar