Chokladcupcakes med krämig jordgubbsfrosting
ca 14 stycken
Choklad och jordgubb är en underbar kombination, men huvudsaken här är den fantastiska hemgjorda jordgubbsfrostingen. Hemligheten i den här cream cheese-frostingen är att den är gjord med frystorkade jordgubbar och är len, krämig och med en intensiv jordgubbssmak. Den är så god att du kan äta alllt direkt ur bunken!
![Chokladcupcakes med jordgubbsfrosting](https://khoisangourmet.se/wp-content/uploads/2021/04/Chokladcupcakes_med_Jordgubbsfrosting_webb-e1704894623164-768x636.jpg)
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 50g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk Khoisan Gourmet äkta Vaniljpulver
- 0,5 dl Khoisan Gourmet Kakao
JORDGUBBSFROSTING
2 dl (ca 25g) Khoisan Gourmet frystorkade jordgubbar
100g smör
200g färskost
1 tsk Khoisan Gourmet äkta Vaniljextrakt
2 dl florsocker
Gör så här
Muffins:
- Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljpulver och kakao och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
- Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och häll försiktigt smeten i formarna. Grädda dina chokladmuffins i 10–12 minuter.
Jordgubbsfrosting:
- Mixa de frystorkade jordgubbarna i en mixer till ett fint pulver. Ställ åt sidan.
- Vispa upp smöret med elvisp tills det är mjukt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt vaniljpulver, florsocker och de pulvriserade jordgubbarna. Blanda till en krämig jordgubbsfrostning.
- Fyll en spritspåse och dekorera dina muffins eller använd en kniv och bred på. Toppa med frystorkade jordgubbsskivor.