Chokladcupcakes med krämig jordgubbsfrosting
ca 14 stycken
Choklad och jordgubb är en underbar kombination, men huvudsaken här är den fantastiska hemgjorda jordgubbsfrostingen. Hemligheten i den här cream cheese-frostingen är att den är gjord med frystorkade jordgubbar och är len, krämig och med en intensiv jordgubbssmak. Den är så god att du kan äta alllt direkt ur bunken!
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 50g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk Khoisan Gourmet äkta Vaniljpulver
- 0,5 dl Khoisan Gourmet Kakao
JORDGUBBSFROSTING
2 dl (ca 25g) Khoisan Gourmet frystorkade jordgubbar
100g smör
200g färskost
1 tsk Khoisan Gourmet äkta Vaniljextrakt
2 dl florsocker
Gör så här
Muffins:
- Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljpulver och kakao och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
- Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och häll försiktigt smeten i formarna. Grädda dina chokladmuffins i 10–12 minuter.
Jordgubbsfrosting:
- Mixa de frystorkade jordgubbarna i en mixer till ett fint pulver. Ställ åt sidan.
- Vispa upp smöret med elvisp tills det är mjukt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt vaniljpulver, florsocker och de pulvriserade jordgubbarna. Blanda till en krämig jordgubbsfrostning.
- Fyll en spritspåse och dekorera dina muffins eller använd en kniv och bred på. Toppa med frystorkade jordgubbsskivor.