Citroncupcakes med krämig blåbärsfrosting
Saftiga citroncupcakes en underbar och krämig blåbärsfrosting! Hemligheten i den här cream cheese-frostingen är att den är gjord med frystorkade blåbär som ger den en naturlig, intensiv blåbärssmak och en fin färg. Du mixar enkelt de frystorkade bären till ett pulver som bladar sig fint med frostingsmeten.
Ingredienser
CUPCAKES
2 ägg
1 dl strösocker
1,5 dl mjölk
50g smör
2,5 dl vetemjöl
2 tsk Khoisan Gourmet bakpulver
1 tsk Khoisan Gourmet äkta Vaniljpulver
cest från 1/2 citron
BLÅBÄRSFROSTING
2 dl (ca 25g) Khoisan Gourmet frystorkade blåbär
100g smör
200g färskost
1 tsk Khoisan Gourmet äkta Vaniljextrakt
2 dl florsocker
cest och juice från 1/2 citron
Gör såhär
Muffins:
1. Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljpulver, citroncest och citronjuice tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och häll försiktigt smeten i formarna. Grädda dina cupcakes i 10–12 minuter.
Blåbärssfrosting:
1. Mixa de frystorkade blåbären i en mixer till ett fint pulver. Ställ åt sidan.
2. Vispa upp smöret med elvisp tills det är mjukt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt vaniljpulver, florsocker, citroncest och citronjuice och de pulvriserade blåbären. Blanda till en krämig blåbärsfrostning.
3. Fyll en spritspåse och dekorera dina muffins eller använd en kniv och bred på. Toppa med frystorkade blåbär.