Vaniljcupcakes med hallonfrosting
Ingredienser
CUPCAKES
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 50g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Khoisan Gourmet bakpulver
- 1 tsk Khoisan Gourmet äkta Vaniljpulver
- cest 1/2 citron
HALLONFROSTING
- 2 dl (ca 25g) Khoisan Gourmet frystorkade hallon
- 100g smör
- 200g färskost
- 1 tsk Khoisan Gourmet äkta Vaniljextrakt
- 2 dl florsocker
Gör så här
Vaniljmuffins:
- Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölk och smör. Blanda mjöl med bakpulver, vaniljpulver och tillsätt det. Blanda till en jämn smet.
- Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och häll försiktigt smeten i formarna. Grädda dina cupcakes i 10–12 minuter.
Hallonfrosting:
- Mixa de frystorkade blåbären i en mixer till ett fint pulver. Ställ åt sidan.
- Vispa upp smöret med elvisp tills det är mjukt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt vaniljpulver, florsocker och de pulvriserade blåbären. Blanda till en krämig hallonfrostning.
- Fyll en spritspåse och dekorera dina muffins eller använd en kniv och bred på. Toppa med frystorkade hallon