Vaniljstång
Khoisan Gourmet Vaniljstång har en fantastiskt söt och fyllig vaniljsmak – perfekt i alla typer av bakning, glass, desserter och godis!
Om
Att odla vanilj kräver tid och finess. Kryddan kommer från orkidéplantor som pollineras för hand och efter skörd lämnas den att torka i månader för att smaken ska hinna utvecklas. Bourbonvaniljens smak är söt, intensiv och fyllig och av alla vaniljsorter brukar den kategoriseras som den mest smakrika.
Vanilj passar perfekt till exempelvis desserter, bakverk och som smaksättare i smoothies.
Ingredienser
100 % vaniljstång av vanilj.
Vikt
2 g
Ursprung
Madagaskar/Uganda
Användning
Vaniljstång används i vaniljglass, crème brulée, vaniljsås och i mängder av andra bakverk.
När du använder vaniljstången är det bäst att skära en skåra på längden för att få ut de svarta små fröna som finns inuti stången. Det är i fröna det mesta smaken finns, och det är vad du vill komma åt. För att få ut maximal smak av vaniljstången, låt den även koka med i det som du tillagar, och plocka sedan bort den.
Förvara vaniljen i rumstemperatur och se till att stängerna inte torkar ut, då håller de längre!
Inspireras av recept med vaniljstång
Snabb vaniljglass med hemgjord chokladsås
Vaniljpannacotta med jordgubbar
4-6 portioner Otroligt god och enkel vaniljpannacotta med jordgubbar! Kan varieras i oändlighet med olika smaksättningar eller olika bärtoppings. Om du inte har vaniljstång kan
Semifreddo med blåbär och hallon
Semifreddo betyder halvfryst på italienska, så man kan säga att detta är en italiensk variant av mjuk glass. Den sköter den sig själv i frysen och ingen glassmaskin behövs!