Vaniljstång

Khoisan Gourmet Vaniljstång har en fantastiskt söt och fyllig vaniljsmak – perfekt i alla typer av bakning, glass, desserter och godis!

Fullskärm

Om

Att odla vanilj kräver tid och finess. Kryddan kommer från orkidéplantor som pollineras för hand och efter skörd lämnas den att torka i månader för att smaken ska hinna utvecklas. Bourbonvaniljens smak är söt, intensiv och fyllig och av alla vaniljsorter brukar den kategoriseras som den mest smakrika.

Vanilj passar perfekt till exempelvis desserter, bakverk och som smaksättare i smoothies.

Ingredienser

100 % vaniljstång av vanilj.

Vikt

2 g

Ursprung

Madagaskar/Uganda

Användning

Vaniljstång används i vaniljglass, crème brulée, vaniljsås och i mängder av andra bakverk.

När du använder vaniljstången är det bäst att skära en skåra på längden för att få ut de svarta små fröna som finns inuti stången. Det är i fröna det mesta smaken finns, och det är vad du vill komma åt. För att få ut maximal smak av vaniljstången, låt den även koka med i det som du tillagar, och plocka sedan bort den.

Förvara vaniljen i rumstemperatur och se till att stängerna inte torkar ut, då håller de längre!