Vaniljglass gjord på äkta vanilj och hemgjord chokladsås, denna klassiker går inte av för hackor! Du behöver ingen glassmaskin och chokladsåsen gör du på rekordtid.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Separera äggen och vispa samman äggulorna med florsockret och fröna från vaniljstången. Spara äggvitorna till senare. Tillsätt den kondenserade mjölken och vänd samman glassmeten.
Vispa grädden fluffigt. Vänd ner grädden i glassmeten lite i taget.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i glassmeten lite i taget.
Häll upp glassmeten i en rektangulär bakform. Ställ i frysen i ca 4 timmar.
Hacka chokladen fint. Lägg chokladen i en värmetålig skål och tillsätt vispgrädden. Ställ skålen i mikron och värm på full effekt i 30 sekunder.
Låt stå i 1 minut och rör med en sked tills chokladen är smält. Servera tillsammans med glassen.