fbpx

En oemotståndlig lyxgranola med äkta vanilj och frystorkade bär. Granolan rostas i ugnen med en grundsmak av vanilj och toppas sedan med smakrika frystorkade bär och kokos. Receptet ger dig möjlighet att göra granolan glutenfri. 

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170-175 grader om du har varmluftsugn annars 200 grader.
  2. Ta fram en skål och mät upp havregryn, solroskärnor, krossat bovete och chiafrön. Blanda ordentligt med en sked.
  3. Hetta upp vatten i en kastrull. Tillsätt sedan kokosolja och agavesirap/honung så att det smälter. Rör om och häll den varma vätskan över de torra ingredienserna i skålen. Blanda väl med skeden så att alla de torra ingredienserna blir lite fuktiga. 
  4. Ta fram en plåt, gärna en djupare variant. Klä plåten med ett bakplåtspapper och fördela ut granolan jämnt över plåten. Hacka sönder allt för stora bitar med skeden annars blir de inte genombakade och sega stället för knapriga. 
  5. Grädda granolan i ugnen i ca 30-40 min. Rör om efter 10-15 min och därefter är det bra att röra om med ca 5 minuters mellanrum för att undvika att granolan bränns. Granolan är klar när det låter prassligt när man rör om. 
  6. Ta ut granolan och låt den svalna helt på plåten. 
  7. Tillsätt sedan kokos, kakaonibs och frystorkade bär. Blanda och häll upp lyxgranolan i en glasburk. Förvaras i rumstemperatur.

Frystorkade bär i Lyxgranola
Lyxgranola med vaniljpulver
Lyxgranola i glasburk

Receptet är skapat av Linda Nilsson för Khoisan Gourmet.

godanyttigheter.se
@godanyttigheter


Tillbaka till alla recept

Dela receptet med dina vänner

Facebook
Email

Följ oss i sociala medier


Facebook


Instagram