fbpx

CHOKLADKAKA MED CARAMEL & SEA SALT MOUSSE

CHOKLADKAKA MED CARAMEL & SEA SALT MOUSSE

Ingredienser

Chokladkaka
Caramel & Sea salt mousse
Garnering

Gör så här

Caramel & Sea salt mousse
  1. Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar. Värm upp grädden i en kastrull, grädden ska nå kokpunkten men får inte koka. Tillsätt därefter chokladen samt Caramel & Sea salt kross och rör om tills allt har smält samman.
  2. Låt vila i kylen minst 5 timmar eller helst över natten.
Chokladkaka
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör i en kastrull på låg värme. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt i smöret, blanda tills chokladen har smält och låt det svalna.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt, sikta därefter i blandningen i äggsmeten. Rör i smöret lite i taget och blanda till sist i creme fraiche.
  4. Häll chokladsmeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter) med avtagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna.
Garnering
  1. Vispa upp chokladkrämen till önskad konsistens och bre på den på chokladkakan. Garnera med Caramel & Sea salt kross samt myntablad.
Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier