CHOKLADKAKA MED CARAMEL & SEA SALT MOUSSE

Ingredienser
Chokladkaka
- 125 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl mjöl
- 100 g Khoisan Gourmet ljus bakchoklad
- 1/2 dl Khoisan Gourmet Ekologisk kakao
- 1 krm salt
- 2 msk creme fraiche
- smör och ströbröd till formen
Caramel & Sea salt mousse
- 2,5 dl vispgrädde
- 100 g Khoisan Gourmet ljus bakchoklad
- 2 tsk Khoisan Gourmet Caramel & Sea salt kross
Garnering
- Khoisan Gourmet Caramel & Sea salt kross
- 8-10 myntablad
Gör så här
Caramel & Sea salt mousse
- Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar. Värm upp grädden i en kastrull, grädden ska nå kokpunkten men får inte koka. Tillsätt därefter chokladen samt Caramel & Sea salt kross och rör om tills allt har smält samman.
- Låt vila i kylen minst 5 timmar eller helst över natten.
Chokladkaka
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör i en kastrull på låg värme. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt i smöret, blanda tills chokladen har smält och låt det svalna.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt, sikta därefter i blandningen i äggsmeten. Rör i smöret lite i taget och blanda till sist i creme fraiche.
- Häll chokladsmeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter) med avtagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna.
Garnering
- Vispa upp chokladkrämen till önskad konsistens och bre på den på chokladkakan. Garnera med Caramel & Sea salt kross samt myntablad.