fbpx

Citroncupcakes med lemon curd och kokosfrosting

Äggfri citroncupcakes med lemon curd är gjorda helt och hållet utan ägg och istället bakade med vår smidiga Äggersättare. Oavsett om du vill göra sockerkaka, pannkaka eller kladdkaka så är det bara att byta ut varje ägg mot 1 msk Khoisan Gourmet äggersättare och 2 msk vatten. Passar perfekt att baka som fika eller efterrätt till påsk!
Receptet ger 12 cupcakes

Ingredienser

Lemon curd:

Muffins:

Frosting:

Riven kokos att strö över frostingen

Gör så här

  1. Häll ner alla ingredienserna till lemon curden förutom smöret i en metallbunke. Rör om till en klumpfri smet och värm under omrörning över vattenbad tills den tjocknar. Ta bort bunken från värmen och rör ner smöret tills det smälter. Häll över lemon curden i en lufttät burk och låt svalna och tjockna i kylskåpet.

  2. Under tiden kan du göra muffinsen. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda ihop äggersättare med vatten till en slät smet. Ställ åt sidan.

  3. I en bunke rör du ihop vetemjöl, bakpulver och salt. I en annan bunke blandar du ihop äggersättningsblandningen med resten av ingredienserna. Häll över mjölkblandningen i den andra bunken och rör ihop till en jämn smet.

  4. Fördela smeten i muffinsformar man och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

  5. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp. Tillsätt vaniljpulver och sikta ner florsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn och blank frosting med slickepott.

  6. Spritsa en kant med frosting på varje muffins. ”Doppa” frostingen i riven kokos. Häll ner lemon curden innanför kanten.

  7. Servera direkt och njut!

Recept och bild – Camilla Hamid i samarbete med Khoisan Gourmet.
My Khitchen Stories

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier