fbpx

Vaniljkräm med äkta vanilj

Bästa receptet på vaniljkräm med äkta vanilj. Vaniljkrämen är perfekt för dina tårtor, som fyllning i bullar och kakor i alla dess former eller för desserter. Detta recept på vaniljkräm är ett klassist recept där du kommer behöva vispa en del. För ett enklare recept så rekommenderar vi Rårörd vaniljkräm.
ca 3 dl

Föregående bild
Nästa bild

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk                                                        
  • 1/4 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 3/4 dl strösocker                                                                                
  • 2 1/2 msk majsstärkelse
  • en nypa salt
  • 3 äggulor                                                  
  • 50 g rumsvarmt smör       

Gör så här

  1. Blanda mjölk och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från plattan.
  2. Rör ihop socker, majsstärkelse och salt i en bunke.
  3. Vispa ner äggulorna till en smet.
  4. Häll ner smeten i mjölken under fortsatt vispning.
  5. Värm över medelhög värme, under omrörning tills den tjocknar till en kräm.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.
  7. Kyl krämen i ett kallt vattenbad. Förvara övertäckt i kylskåpet.

 

Systrarna Eisenmann

Receptet är skapat av Systrarna Eisenman för Khoisan Gourmet

@systrarnaeisenman
systrarnaeisenman.se

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier

3 reaktioner på ”Vaniljkräm med äkta vanilj”

  1. Pingback: Rårörd vaniljkräm - Khoisan Gourmet

  2. Pingback: Pavlova med Rabarbercurd - Khoisan Gourmet

  3. Pingback: Semla med vaniljkräm och mandelmassa - Khoisan Gourmet

Kommentarer är stängda.