Vaniljkräm med äkta vanilj
Bästa receptet på vaniljkräm med äkta vanilj. Vaniljkrämen är perfekt för dina tårtor, som fyllning i bullar och kakor i alla dess former eller för desserter. Detta recept på vaniljkräm är ett klassist recept där du kommer behöva vispa en del. För ett enklare recept så rekommenderar vi Rårörd vaniljkräm.
ca 3 dl
Previous slide
Next slide
Ingredienser
- 2 1/2 dl mjölk
- 1/4 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
- 3/4 dl strösocker
- 2 1/2 msk majsstärkelse
- en nypa salt
- 3 äggulor
- 50 g rumsvarmt smör
Gör så här
- Blanda mjölk och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från plattan.
- Rör ihop socker, majsstärkelse och salt i en bunke.
- Vispa ner äggulorna till en smet.
- Häll ner smeten i mjölken under fortsatt vispning.
- Värm över medelhög värme, under omrörning tills den tjocknar till en kräm.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.
- Kyl krämen i ett kallt vattenbad. Förvara övertäckt i kylskåpet.

Receptet är skapat av Systrarna Eisenman för Khoisan Gourmet
@systrarnaeisenman
systrarnaeisenman.se
Pingback: Rårörd vaniljkräm - Khoisan Gourmet
Pingback: Pavlova med Rabarbercurd - Khoisan Gourmet
Pingback: Semla med vaniljkräm och mandelmassa - Khoisan Gourmet