Vaniljkräm med äkta vanilj

Bästa receptet på vaniljkräm med äkta vanilj. Vaniljkrämen är perfekt för dina tårtor, som fyllning i bullar och kakor i alla dess former eller för desserter. Detta recept på vaniljkräm är ett klassist recept där du kommer behöva vispa en del. Ger ca 3 dl

Av Systrarna Eisenman
7 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjölk
  • ¼ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • ¾ dl strösocker
  • 2 ½ msk majsstärkelse
  • 1 nypa salt
  • 3 äggulor
  • 50 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Blanda mjölk och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från plattan.

  2. Rör ihop socker, majsstärkelse och salt i en bunke.

  3. Vispa ner äggulorna till en smet.

  4. Häll ner smeten i mjölken under fortsatt vispning.

  5. Värm över medelhög värme, under omrörning tills den tjocknar till en kräm.

  6. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.

  7. Kyl krämen i ett kallt vattenbad. Förvara övertäckt i kylskåpet.