Vaniljkräm med äkta vanilj
Bästa receptet på vaniljkräm med äkta vanilj. Vaniljkrämen är perfekt för dina tårtor, som fyllning i bullar och kakor i alla dess former eller för desserter. Detta recept på vaniljkräm är ett klassist recept där du kommer behöva vispa en del. Ger ca 3 dl
7 ingredienser
Ingredienser
- 2 ½ dl mjölk
- ¼ tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
- ¾ dl strösocker
- 2 ½ msk majsstärkelse
- 1 nypa salt
- 3 äggulor
- 50 g rumsvarmt smör
Gör så här
Blanda mjölk och vaniljpulver i en kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen från plattan.
Rör ihop socker, majsstärkelse och salt i en bunke.
Vispa ner äggulorna till en smet.
Häll ner smeten i mjölken under fortsatt vispning.
Värm över medelhög värme, under omrörning tills den tjocknar till en kräm.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret.
Kyl krämen i ett kallt vattenbad. Förvara övertäckt i kylskåpet.