Saftig morotskaka utan ägg
Går det att baka en saftig och luftig morotskaka utan ägg? Ja, det gör det! Med Khosian Gourmets ekologiska Äggersättare blir det dessutom enkelt!
1 tårta/14 personer
Ingredienser
MOROTSKAKA
4 msk Khoisan Gourmet ekologisk Äggersättare
8 msk vatten (90 ml)
2 dl strösocker (200 g)
1 dl rapsolja (75 g)
2 1/2 dl vetemjöl (180 g)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk Khoisan Gourmet ekologiskt vaniljpulver
3 msk kanel
1 1/2 msk malen ekologisk ingefära
1 msk malen kardemumma
1 nypa flingsalt
5 dl finrivna morötter (300-400 g)
CREAM CHEESE FROSTING
75 g mjukt smör
300 g färskost
3 dl florsocker (180 g)
1/2 tsk Khoisan Gourmet ekologiskt vaniljpulver
skalet från en tvättad ekologisk citron
1 msk citronsaft
50 g lingon
Khoisan Gourmet frystorkade hallon
Gör så här
Äggfri Morotskaka:
1. Värm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
2. Blanda äggersättning och vatten i en bunke. Låt stå 5 minuter. Tillsätt matoljan och strösockret.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
4. Tillsätt rivna morötter och vänd ner i smeten.
5. Fyll en bakform med löstagbar kant (á 24 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper, med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Låt svalna.
Cream cheese frosting
1. Vispa smör och färskost krämigt.
2. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft och vispa frostingen fluffig (vispa inte för länge, då blir frostingen lös).
3. Mosa lingonen i en skål och vispa ner i frostingen.
4. Bred frostingen på den avsvalnade morotskakan. Mortla några frystorkade hallon till ett pulver som du strör över frostingen.