Går det att baka en saftig och luftig morotskaka utan ägg? Ja, det gör det! Med Khosian Gourmets ekologiska Äggersättare blir det dessutom enkelt!
1. Värm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
2. Blanda äggersättning och vatten i en bunke. Låt stå 5 minuter. Tillsätt matoljan och strösockret.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
4. Tillsätt rivna morötter och vänd ner i smeten.
5. Fyll en bakform med löstagbar kant (á 24 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper, med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Låt svalna.
1. Vispa smör och färskost krämigt.
2. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft och vispa frostingen fluffig (vispa inte för länge, då blir frostingen lös).
3. Mosa lingonen i en skål och vispa ner i frostingen.
4. Bred frostingen på den avsvalnade morotskakan. Mortla några frystorkade hallon till ett pulver som du strör över frostingen.