fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1516″ align=”center”]

VANILJPANNACOTTAPAJ MED SALT KOLASPEGEL

Vanilj och kola är en alldeles ljuvlig smakkombination och här är ett recept på en no bake (bakas utan ugn) pannacottapaj med dessa smaker. Sprött och knäckigt pajskal med daim, len och krämig vaniljpannacotta som toppas med en salt kolasås. Perfekt som dessert!

PAJSKAL:

  1. Smält smöret.
  2. Mixa kex och daim i en matberedare till ett fint smul.
  3. Tillsätt smöret och blanda till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt den sedan stå i kylskåpet för att stelna medan du gör fyllningen.
PANNACOTTA:
  1. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och rör om under uppvärmingen.
  2. Låt pannacottan koka i ca 3-4 minuter under fortsatt omrörning på högsta värmen innan du häller upp den i ditt pajskal.
  3. Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet och låt pannacottan stelna helt innan du toppar med salt kolasås.

SALT KOLASÅS

  1. Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.
  2. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den över din pannacottafyllning och sprider ut den jämnt.
  3. Låt kolasåsen stelna lite i kylskåpet innan du garnerar med daim, flingsalt och hallon.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser

Pajskal

10 stycken digestivekex
1 st dubbeldaim à 55 g
75 g smör

Vaniljpannacotta

5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 tsk Khoisan Tea ekologiskt Agar Agar-pulver
0,5 tsk Khoisan Tea ekologiskt vaniljpulver

Salt kolasås

1 dl vispgrädde
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm salt
grovhackad daim, flingsalt och färska hallon till garnering

 


Recept och bild – Camilla Hamid i samarbete med Khoisan Tea.
My Khitchen Stories

[/minti_box]

[minti_spacer]