fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1509″ align=”center”]

Saftig morotskaka med cream cheese frosting

Morotskaka är en tidlös klassiker som passar alla fikastunder! Att baka den är inte alls svårt och med detta recept blir den sådär härligt saftig och god! Med ekologiska kryddor från Khoisan Tea får du den bästa smakupplevelsen.

MOROTSKAKA:

  1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
  4. Tillsätt rivna morötter och rapsolja och vänd ner i smeten.
  5. Fyll en bakform (á 20×30 cm), klädd med bakplåtspapper, med smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i c:a 40-45 minuter. Låt svalna.
CREAM CHEESE FROSTING:
  1. Vispa smör och cream cheese krämigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft och vispa frostingen fluffig (vispa inte för länge, då blir frostingen lös).
  2. Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa ett valfritt mönster på den avsvalnade morotskakan.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser

1 kaka/12-16 bitar

2 ekologiska ägg
1 dl strösocker (100 g)
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
2 tsk Khoisan Tea ekologiskt bakpulver 
1/2 tsk Khoisan Tea ekologiskt vaniljpulver
1 1/2 msk Khoisan Tea ekologiskt kanelpulver
2 tsk malen Khoisan Tea ekologiskt ingefärapulver
2 tsk malen ekologisk kardemumma
1 nypa flingsalt
2 1/2 dl finrivna morötter (150-200 g)
1/2 dl rapsolja (50 g)

CREAM CHEESE FROSTING

75 g mjukt smör
300 g cream cheese
3 dl florsocker (180 g)
1/2 tsk Khoisan Tea ekologiskt vaniljpulver
skalet från en tvättad ekologisk citron
1 msk citronsaft

 


PeterDahlberg

Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]

[minti_spacer]