fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1519″ align=”center”]

Kärleksmums med After Eight

Favoriternas favorit – Kärleksmums! Enkelt att baka och fulla av choklad, kärlek och mums. Så är det något du ska baka på Alla hjärtans dag så är det väl just Kärleksmums!

Tips! Gör hål i chokladbottnen med en blompinne eller sugrör, så fylls kakan med mer glasyr när du breder glasyren över kakan och den blir mycket saftigare!

CHOKLADBOTTEN:

1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform (á 20 x 30 cm) med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Tillsätt mjölken. Häll blandningen i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen ner i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt pepparmyntsoljan.
5. Häll upp smeten i formen, lägg After Eight-bitarna på kakan och grädda i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna.

CHOKLADGLASYR:

6.  Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Tillsätt kaffet. Rör ner kakao, vaniljsocker, florsocker och flingsalt. Använd en ballongvisp.
7. Gör små hål i chokladbottnen med ett sugrör så glasyren sjunker ner i kakan. Bred glasyren över kakan. Toppa med riven kokos och frystorkade hallon

[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser
ca 20-24 st

CHOKLADBOTTEN

2 ekologiska ägg
2 dl strösocker (200 g)
125 g smör
1 dl mjölk (100 g)
1 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (40 g)
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 tsk ekologiskt bakpulver från Khoisan Tea
1 nypa flingsalt
några droppar pepparmyntsolja
20 bitar After Eight

CHOKLADGLASYR

100 g smör
1 dl starkt kallt kaffe (100 g)
1 1/2 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (60 g)
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 stor nypa flingsalt

75 g riven kokos och frystorkade hallon till garnering

 


PeterDahlberg

Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]

[minti_spacer]