Pannkakor utan ägg
Pannkakor utan ägg – perfekt som lunch, efterrätt eller att ta med på utflykten! Detta är pannkakor utan ägg som är gjorda med vår äggersättare. För att göra dem helt veganska använder du havremjölk och ett hett tips är att toppa äggfria pannkakor med frukt eller färska bär och kokosgrädde.
6-7 pannkakor
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk (havremjölk)
- 2 msk ekologisk äggersättare från Khoisan Gourmet (15 g)
- 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Gourmet
- Smör eller mjölkfritt margarin att steka i.
Gör så här
- Blanda äggersättningen från Khoisan Tea med 60 ml kallt vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå en stund.
- Blanda mjölk och mjöl. Tillsätt äggersättningsblandningen till smeten och tillsätt sedan vaniljpulvret.
- Låt smeten svälla lite och stek sedan tills pannkakorna är gyllenbruna på båda sidor.