fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1790″ align=”center”]

Sega chokladcookies

De här kakorna är sådär perfekt mjuksega cookies med riktigt fyllig chokladsmak. När du har ätit en så måste du ta en till, och en till… och en till.. ja du fattar Så goda är dem.

GÖR SÅHÄR:

  1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
  2. Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.
  3. Tillsätt mörk sirap, vaniljextrakt och ägg och vispa samman så smeten går ihop.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Hacka bakchokladen och tillsätt till smeten (spara lite till dekoration).
  5. Forma degen till 20 jämnstora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit lite hackad choklad.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser

20 cookies

125 g smör
2 1/2 dl farinsocker (200 g)
1 dl strösocker (100 g)
2 msk mörk sirap
2 tsk Khoisan Tea ekologiskt vaniljextrakt
1 ekologiskt ägg
4 dl vetemjöl (240 g)
3/4 dl Khoisan Tea ekologisk kakao (30 g)
1/4 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
100 g Khoisan Tea mörk bakchoklad


Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]

[minti_spacer]