fbpx

Mini chokladpajer

Utsökta Mini chokladpajer fyllda med chokladkola och en len chokladganache. Fantastiskt söta och enkla att göra!

Ingredienser

Mördeg
Mörk chokladkola

1 dl ekologisk vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 dl mörk sirap
25 g smör
2 msk Khoisan Gourmet ekologisk kakao
50 g Khoisan Gourmet mörk bakchoklad

Chokladganage

50 g Khoisan Gourmet mörk bakchoklad
1/2 dl ekologisk vispgrädde

Khoisan Gourmet frystorkade hallon till dekor

Gör så här

Mördeg
  1. Värm ugnen till 200 grader under- och övervärme.
  2. Blanda vetemjöl, kakao och florsocker i en skål. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Tillsätt äggulan och forma till en smidig deg. Platta till och plasta in i plastfolie. Lägg i kylen för att vila i ca 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i små pajformar (ca 10-13 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel.
    Ställ formarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
Chokladkola
  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, kakao och smör i en lagom stor kastrull till 120 grader. Rör om då och då.
  2. Finhacka bakchokladen. Tag kastrullen åt sidan och rör ner den hackade bakchokladen. Låt svalna något. Häll upp kolan i de små pajskalen.
Chokladganache
  1. Hacka bakchokladen fint och lägg i en skål.
  2. Värm upp grädden i en kastrull, undvik kokpunkten. Häll grädden över chokladen. Låt stå i någon minut. Blanda samman så chokladen smälter och ganachen blir slät.
  3. Toppa pajerna med chokladganachen och lite frystorkade hallon. Låt stelna i rumstemperatur.

Receptet är skapat av Peter Dahlberg

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier