Mini chokladpajer
Utsökta Mini chokladpajer fyllda med chokladkola och en len chokladganache. Fantastiskt söta och enkla att göra!

Ingredienser
Mördeg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl Khoisan Gourmet ekologisk kakao
- 1/2 dl florsocker
- 100 g kallt smör
- 1 ekologisk äggula
Mörk chokladkola
1 dl ekologisk vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 dl mörk sirap
25 g smör
2 msk Khoisan Gourmet ekologisk kakao
50 g Khoisan Gourmet mörk bakchoklad
Chokladganage
50 g Khoisan Gourmet mörk bakchoklad
1/2 dl ekologisk vispgrädde
Khoisan Gourmet frystorkade hallon till dekor
Gör så här
Mördeg
- Värm ugnen till 200 grader under- och övervärme.
- Blanda vetemjöl, kakao och florsocker i en skål. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Tillsätt äggulan och forma till en smidig deg. Platta till och plasta in i plastfolie. Lägg i kylen för att vila i ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i små pajformar (ca 10-13 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel.
Ställ formarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
Chokladkola
- Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, kakao och smör i en lagom stor kastrull till 120 grader. Rör om då och då.
- Finhacka bakchokladen. Tag kastrullen åt sidan och rör ner den hackade bakchokladen. Låt svalna något. Häll upp kolan i de små pajskalen.
Chokladganache
- Hacka bakchokladen fint och lägg i en skål.
- Värm upp grädden i en kastrull, undvik kokpunkten. Häll grädden över chokladen. Låt stå i någon minut. Blanda samman så chokladen smälter och ganachen blir slät.
- Toppa pajerna med chokladganachen och lite frystorkade hallon. Låt stelna i rumstemperatur.

Receptet är skapat av Peter Dahlberg