Mini chokladpajer

Utsökta Mini chokladpajer fyllda med chokladkola och en len chokladganache. Fantastiskt söta och enkla att göra!

Av Peter Dahlberg
13 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Mördeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 100 g kallt smör
  • 1 ekologisk äggula
Mörk chokladkola
  • 1 dl ekologisk vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl mörk sirap
  • 25 g smör
  • 2 msk Khoisan Gourmet ekologisk kakao
  • 50 g Khoisan Gourmet mörk bakchoklad
Chokladganache
  • 50 g Khoisan Gourmet mörk bakchoklad
  • ½ dl ekologisk vispgrädde
  • Khoisan Gourmet frystorkade hallon till dekor

Gör så här

Mördeg
  1. Värm ugnen till 200 grader under- och övervärme.

  2. Blanda vetemjöl, kakao och florsocker i en skål. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Tillsätt äggulan och forma till en smidig deg. Platta till och plasta in i plastfolie. Lägg i kylen för att vila i ca 30 minuter.

  3. Tryck ut degen i små pajformar (ca 10-13 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel.
    Ställ formarna på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

Chokladkola
  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, kakao och smör i en lagom stor kastrull till 120 grader. Rör om då och då.

  2. Finhacka bakchokladen. Tag kastrullen åt sidan och rör ner den hackade bakchokladen. Låt svalna något. Häll upp kolan i de små pajskalen.

Chokladganache
  1. Hacka bakchokladen fint och lägg i en skål.

  2. Värm upp grädden i en kastrull, undvik kokpunkten. Häll grädden över chokladen. Låt stå i någon minut. Blanda samman så chokladen smälter och ganachen blir slät.

  3. Toppa pajerna med chokladganachen och lite frystorkade hallon. Låt stelna i rumstemperatur.