fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1683″ align=”center”]

MUMS MUMS 

Mums mums, skumtoppar, gräddbollar – vad du än kallar dem så är de så himla goda – och roliga att baka! Här får du Camilla Hamids recept på mums mums! Se hur du bakar dem steg för steg i videon nedan!

Gör såhär:

  1. Börja med att göra mums mums-fyllningen. Vispa äggvitorna till fasta toppar med elvisp i en bunke av glas eller metall.
  2. Tillsätt strösockret och vaniljpulver, lite i taget under konstant vispning med elvisp tills du får en fluffig och blank smet.
  3. Lägg Agar Agar-pulver och vatten i en liten skål. Rör om och värm upp på högsta effekt i 25 sekunder i micro. Rör om och låt svalna (men inte stelna!).
  4. Häll ner Agar Agar-smeten i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvisp hela tiden så att det inte bildas klumpar.
  5. Sleva över mums mums-fyllningen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på dina kex. Ställ sedan kakorna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper som får plats i frysen. Låt stå i frysen medan du förbereder chokladtoppingen i ca 1 h.
  6. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad och rör sedan ner oljan. Låt svalna (men den ska fortfarande vara rinnig).
  7. Doppa en skumtopp i taget i chokladen och ställ tillbaka på den kalla brickan. Dekorera med flingsalt precis innan chokladen stelnar.
  8. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser 

20 stycken kex av valfri sort (Camilla använder brago-kex)
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
0,5 tsk Khoisan Tea ekologiskt vaniljpulver
0,5 tsk Khoisan Tea ekologiskt Agar Agar-pulver
2 msk ljummet vatten
300 g Khoisan Tea mörk bakchoklad
3 tsk neutral olja
färgglatt strössel, kokosflingor eller flingsalt att dekorera med

Se hur du bakar mums mums steg för steg här!


Recept och bild – Camilla Hamid i samarbete med Khoisan Tea.
My Khitchen Stories
[/minti_box]

[minti_spacer]