fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1693″ align=”center”]

Blåbär- och vaniljbullar

Ljuvliga bullar smaksatta med blåbär, vanilj och kardemumma. Fikagästerna kommer stå på rad utanför din dörr efter dessa!

GÖR SÅHÄR:

  1. FÖRDEG: Värm mjölken i en kastrull till 25-30 grader tillsammans med mald kardemumma.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, strösocker och vetemjöl. Arbeta i maskin på låg hastighet i 10-15 minuter.
  3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Tillsätt mer mjöl och salt. Arbeta till en smidig deg och tillsätt ägget och klicka i rumsvarmt smör.
  5. FYLLNING: Blanda smör, strösocker, vaniljpulver och blåbärspulver i en skål. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred fyllningen över degen. Vik rektangeln på mitten (långsida mot långsida). Skär i 18-20 remsor, som du delar på mitten nästan hela vägen upp (som byxor). Tvinna remsorna och snurra ihop till bullar.  Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 1 timme.
  6. Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och salt. Dekorera med pärlsocker.
  8. Grädda i ugnen i c:a 10 minuter. Låt svalna under bakduk.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser

36-40 bullar

Fördeg

5 dl ekologisk mjölk 3% (500 g)
50 g röd jäst
2 dl strösocker (200 g)
1 msk hel kardemumma
8 dl vetemjöl special (480 g)

Efter första jäsningen

6-8 dl vetemjöl special (360-480 g)
1 ekologiskt ägg
1 tsk salt
250 g mjukt smör

Fyllning

300 g mjukt smör
150 g strösocker
2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
4 msk ekologiskt blåbärspulver från Khoisan Tea

1 ekologiskt ägg
1 nypa salt
pärlsocker


Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]

[minti_spacer]