[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1693″ align=”center”]
Blåbär- och vaniljbullar
Ljuvliga bullar smaksatta med blåbär, vanilj och kardemumma. Fikagästerna kommer stå på rad utanför din dörr efter dessa!
GÖR SÅHÄR:
- FÖRDEG: Värm mjölken i en kastrull till 25-30 grader tillsammans med mald kardemumma.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, strösocker och vetemjöl. Arbeta i maskin på låg hastighet i 10-15 minuter.
- Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.
- Tillsätt mer mjöl och salt. Arbeta till en smidig deg och tillsätt ägget och klicka i rumsvarmt smör.
- FYLLNING: Blanda smör, strösocker, vaniljpulver och blåbärspulver i en skål. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred fyllningen över degen. Vik rektangeln på mitten (långsida mot långsida). Skär i 18-20 remsor, som du delar på mitten nästan hela vägen upp (som byxor). Tvinna remsorna och snurra ihop till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 1 timme.
- Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och salt. Dekorera med pärlsocker.
- Grädda i ugnen i c:a 10 minuter. Låt svalna under bakduk.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]
Ingredienser
36-40 bullar
Fördeg
5 dl ekologisk mjölk 3% (500 g)
50 g röd jäst
2 dl strösocker (200 g)
1 msk hel kardemumma
8 dl vetemjöl special (480 g)
Efter första jäsningen
6-8 dl vetemjöl special (360-480 g)
1 ekologiskt ägg
1 tsk salt
250 g mjukt smör
Fyllning
300 g mjukt smör
150 g strösocker
2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
4 msk ekologiskt blåbärspulver från Khoisan Tea
1 ekologiskt ägg
1 nypa salt
pärlsocker
Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]
[minti_spacer]