fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1751″ align=”center”]

Kanelbullar toppade med mandel- och kanelsmul

Klassiska kanelbullar toppade med ett fantastiskt gott mandel- och kanelsmul! Mums!

Gör såhär:

  1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över den ljumna mjölken och rör om. Tillsätt smöret i bitar, sockret, salt och kardemumma.
  3. Mät upp mjölet och tillsätt i bunken, men spara ½ dl till utbakningen.
  4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den lätt lossnar från bunkens kanter.
  5. Låt degen jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  6. Medan degen jäser blandar du samman smör, socker och kanel till fyllningen, låt stå i rumstemperatur.
  7. Lägg den jästa degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela sedan degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta.
  8. Bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.
  9. Kör mandlarna fint i en matberedare till de blir smuligt. Blanda med socker och kanel.
  10. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandel- och kanelsmulet.
  11. Grädda kanelbullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler, sedan ät och njut!
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

INGREDIENSER ca 40 st

50 g jäst
5 dl mjölk, rumstempererad
150 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker eller vit baksirap
1/2 tsk Khoisan Tea Vaniljpulver
2 tsk mald kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Fyllning

100 g smör
1 dl socker
3 msk Khoisan Tea kanelpulver

Pensling
Ägg

Mandel- och kanelkross
100 g sötmandel
2 msk socker
1 tsk Khoisan Tea kanelpulver[/minti_box]

[minti_spacer]