[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1751″ align=”center”]
Kanelbullar toppade med mandel- och kanelsmul
Klassiska kanelbullar toppade med ett fantastiskt gott mandel- och kanelsmul! Mums!
Gör såhär:
- Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
- Smula ner jästen i en degskål. Häll över den ljumna mjölken och rör om. Tillsätt smöret i bitar, sockret, salt och kardemumma.
- Mät upp mjölet och tillsätt i bunken, men spara ½ dl till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den lätt lossnar från bunkens kanter.
- Låt degen jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Medan degen jäser blandar du samman smör, socker och kanel till fyllningen, låt stå i rumstemperatur.
- Lägg den jästa degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela sedan degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta.
- Bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.
- Kör mandlarna fint i en matberedare till de blir smuligt. Blanda med socker och kanel.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandel- och kanelsmulet.
- Grädda kanelbullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler, sedan ät och njut!
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]
INGREDIENSER ca 40 st
50 g jäst
5 dl mjölk, rumstempererad
150 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker eller vit baksirap
1/2 tsk Khoisan Tea Vaniljpulver
2 tsk mald kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
100 g smör
1 dl socker
3 msk Khoisan Tea kanelpulver
Pensling
Ägg
Mandel- och kanelkross
100 g sötmandel
2 msk socker
1 tsk Khoisan Tea kanelpulver[/minti_box]
[minti_spacer]