fbpx

Mintfudge med polkatopping

ca 20 bitar
Ingen jul utan fudge på gottebordet. Denna mintfudge får en fantastisk len konsistens av den vita chokladen, och gör sig fint på julen med sin topping av polkagrisar.

Ingredienser

2 dl ekologisk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vit sirap
1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
1 1/2 msk glykossirap
50 g Khoisan Gourmet ekologisk vit bakchoklad
25 g mjukt smör
pepparmyntsolja

krossade polkagrisar till dekor

Gör såhär

1. Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljextrakt till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan.

2. Tillsätt glykossirap, choklad, smör och pepparmyntsolja och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med krossade polkagrisar. Låt stelna i rumstemperatur.

3.Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!

 

PeterDahlberg

 

 

 

 

Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Gourmet.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar

[cl_button text=”Tillbaka till receptsidan” link=”https://khoisangourmet.se/recept/”]