fbpx

Hallonfudge med vit choklad

ca 20 bitar

En underbart frisk fudge med hallonsmak. Får en vacker röd färg, ett perfekt julgodis!

Ingredienser

100 g frysta hallon
2 dl ekologisk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vit sirap
0,5 tsk Khoisan Gourmet äkta vaniljpulver
1 1/2 msk glykossirap
50 g Khoisan Gourmet ekologisk vit bakchoklad
25 g mjukt smör

Khoisan Gourmet Frystorkade hallon till dekor

Gör såhär

1. Tina upp hallonen och mixa till en slät puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.

2. Koka vispgrädden tillsammans med hallonpuré, strösocker, sirap och vaniljsocker till 120 grader. Här är det viktigt att hålla koll – temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan när termometern nått 120 grader.

3. Tillsätt glykossirap, choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med frystorkade hallon. Låt stelna i rumstemperatur.

4. Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!

 

PeterDahlberg

Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Gourmet.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar

[cl_button text=”Tillbaka till receptsidan” link=”https://khoisangourmet.se/recept/”]