Hallonfudge med vit choklad
En underbart frisk fudge med hallonsmak. Får en vacker röd färg, ett perfekt julgodis!
ca 20 bitar

Ingredienser
- 100 g frysta hallon
- 2 dl ekologisk vispgrädde
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl vit sirap
- 0,5 tsk Khoisan Gourmet äkta vaniljpulver
- 1 1/2 msk glykossirap
- 50 g Khoisan Gourmet ekologisk vit bakchoklad
- 25 g mjukt smör
Khoisan Gourmet Frystorkade hallon till dekor
Gör så här
- Tina upp hallonen och mixa till en slät puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
- Koka vispgrädden tillsammans med hallonpuré, strösocker, sirap och vaniljsocker till 120 grader. Här är det viktigt att hålla koll – temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan när termometern nått 120 grader.
- Tillsätt glykossirap, choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med frystorkade hallon. Låt stelna i rumstemperatur.
- Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!