Blåbärstryfflar
Hemmagjord tryffel är fantastiskt gott och blåbärstryffel med med vit choklad passar perfekt som julgodis eller till fikat. Passar också perfekt att ge bort som en lyxig present.
Gör såhär:
Hacka chokladen fint. Lägg i en skål.
Värm grädden tillsammans med honung och blåbärspulvret.
Häll grädden på den finhackade chokladen och rör så du har en slät tryffel. Värm ev. blandningen i mikron i omgångar om inte all choklad smälter. Låt stelna i kylskåp.
Med en sked gröper du ur små bitar av tryffeln som du rullar till bollar och rullar i blåbärspulver.
Ingredienser
200 g Khoisan Tea ekologisk vit Bakchoklad
1 dl ekologisk vispgrädde
1 msk Khoisan Tea ekologiskt Blåbärspulver
1 tsk honung
Khoisan Tea ekologiskt Blåbärspulver att rulla tryfflarna i
Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar[/minti_box][minti_title align=”left”]Bild: Peter Dahlberg[/minti_title]