[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1574″ align=”center”]
Fyllda chocolate chip cookies
Ta den klassiska varianten av chocolate chips cookies till en ny nivå med krämig choklad- och hasselnötsfyllning! Resultatet? Oemotståndligt!
Tips! Gör en dubbel sats och frys in hälften av smeten så är det bara att plocka fram, skära upp och grädda när det är dags för fika!
GÖR SÅHÄR:
- Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
- Frys ner choklad- och hasselnötskrämen i små klumpar, som du formar med två teskedar, på ett bakplåtspapper eller i en silikonform för geléhallon.
- Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.
- Tillsätt ljus sirap, vaniljextrakt och ägg och vispa samman så smeten går ihop.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt försiktigt chokladknapparna till smeten (spara lite till dekoration).
- Forma degen till 20 jämnstora bollar. Ta ut choklad- och hasselnötskrämen från frysen och klä in klumparna med deg. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit några chokladknappar.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]
Ingredienser
20 cookies
200g choklad- och hasselnötskräm
125g smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljextrakt från Khoisan Tea
1 ekologiskt ägg
5 dl vetemjöl
1/4 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
100g hackad mörk choklad från Khoisan Tea
Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]
[minti_spacer]