Veganska marsmallows
Fluffiga, sockersöta marsmallows som alla kan äta! Att göra sitt eget godis är inte bara väldigt gott utan också väldigt enkelt. Förutom att äta dem precis som de är så är de dessutom perfekt att göra för att ha till din varma choklad eller till dina S’mores. Det bästa med just de här marshmallowsen är att de är veganska!
Ingredienser
2,5 dl kikärtsspad (finns i ca 2 tetrapack med blötlagda kikärtor)
1,5 dl vit sirap
1 msk flytande glykos
2 tsk Khoisan Gourmetekologiskt Agar Agar-pulver
1 nypa Khoisan Gourmet ekologiskt vaniljpulver
0,5 dl maizena
0,5 dl florsocker
Gör såhär
1. Mät upp kikärtsspad, vit sirap, flytande glykos och agar agar pulver i en kastrull.
2. Rör om och koka upp under konstant omrörning tills dess att den når 118 grader.
3. Häll över smeten till en metallskål (gärna en som tillhör en köksassistent).
4. Börja med att vispa upp den på låg värme tills att blandningen blivit vit.
5. Tillsätt därefter vaniljpulver och fortsätt vispa smeten på hög hastighet tills skålen svalnat helt och du har en tjock, vit och kletig marshmallowsmet.
6. Vill du ha marshmallowfluff så använder du den direkt som den är eller förvarar den i lufttät burk.
7. Annars klär du din form med bakplåtspapper. Blandar ihop maizena och florsocker till en jämn pulverblandning och pudrar hela bakplåtspappret med den.
8. Bre ut smeten i formen, pudra ovansidan av marshmallowsmeten med pulvret och låt den sedan stå i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten, och dela sedan upp den i bitar av önskar storlek och form.
9. Förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.
Recept och bild – Camilla Hamid i samarbete med Khoisan Gourmet.
– My Khitchen Stories