[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1577″ align=”center”]
Fräsch ingefäraglass med Dulce de Leche
GÖR SÅHÄR:
- Vispa ägg och strösocker fluffigt. Värm upp mjölken i en kastrull tillsammans med ingefäraexrakt och ingefärapulver. Vispa ner mjölken lite i taget i äggsmeten. Häll mjölk- och äggblandningen till baka till kastrullen och värm upp på nytt under konstant omrörning tills blandningen tjocknar.
- Ställ åt sidan och låt svalna i rumstemperatur. Tillsätt vispgrädden.
- Häll glassmeten i en glassmaskin och låt gå i 30-45 minuter eller tills glassen tjocknat. Klicka i Dulce de Leche mot slutet.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]
Ingredienser
2 ekologiska ägg
1,25 dl strösocker (125 g)
2,5 dl ekologisk standardmjölk (250 g)
0,5 msk ekologiskt ingefärspulver från Khoisan Tea
0,5 msk ekologiskt ingefärsextrakt från Khoisan Tea
2 dl ekologisk vispgrädde (200 g)
1 dl Dulce de Leche (100-140 g)
Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]
[minti_spacer]