fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1577″ align=”center”]

Fräsch ingefäraglass med Dulce de Leche

Ett härligt recept på hemmagjord glass med smak av ingefära och Dulce de Leche. Glassen får en fräsch och lagom smak av ingefära från våra ekologiska ingefäraprodukter. Perfekt som efterrätt och även att göra till varma dagar i solen!

 

GÖR SÅHÄR:

  1. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Värm upp mjölken i en kastrull tillsammans med ingefäraexrakt och ingefärapulver. Vispa ner mjölken lite i taget i äggsmeten. Häll mjölk- och äggblandningen till baka till kastrullen och värm upp på nytt under konstant omrörning tills blandningen tjocknar.
  2. Ställ åt sidan och låt svalna i rumstemperatur. Tillsätt vispgrädden.
  3. Häll glassmeten i en glassmaskin och låt gå i 30-45 minuter eller tills glassen tjocknat. Klicka i Dulce de Leche mot slutet.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser

2 ekologiska ägg
1,25 dl strösocker (125 g)
2,5 dl ekologisk standardmjölk (250 g)
0,5 msk ekologiskt ingefärspulver från Khoisan Tea
0,5 msk ekologiskt ingefärsextrakt från Khoisan Tea
2 dl ekologisk vispgrädde (200 g)
1 dl Dulce de Leche (100-140 g)

 


Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]

[minti_spacer]