fbpx

Veganska havrepannkakor

Det perfekta receptet på veganska havrepannkakor som är goda, enkla att vända och med en härlig krispig kant som tar pannkakorna till nya höjder. Vi äter dessa godingar helst med en snabbgjord drottningchiasylt med vanilj.

Vegansk havrepannkaka

Ingredienser

Gör så här

  1. Blanda 2 äggersättare (2 msk pulver och 4 msk kallt vatten), låt stå i 30 min. Gör denna magiska drottningchiasylt under tiden. 
  2. Mät sedan upp havremjöl, potatismjöl, salt, vaniljpulver, havre- eller mandelmjölk, äggersättare i en bunke. Vispa så till en slät smet. Låt smeten svälla i ytterligare i 10 min medan du plockar undan och dukar.
  3. Stek pannkakorna på båda sidorna i kokosolja och på hög värme. Servera med drottningschiasylten och eventuellt kokosgrädde eller liknande.
veganska havrepannkakor
Veganska havrepannkakor med drottningchiasylt

Receptet är skapat av Linda Nilsson för Khoisan Gourmet.

godanyttigheter.se
@godanyttigheter

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier

2 reaktioner på ”Veganska havrepannkakor”

  1. Pingback: Drottningchiasylt med vanilj - Khoisan Gourmet

  2. Pingback: Äggersättare - Khoisan Gourmet

Kommentarer är stängda.