Sockerkaka utan ägg
Denna härligt luftiga sockerkaka är helt fri från ägg och är dessutom vegansk. Passar perfekt att baka till fikat. Kan gärna serveras med färska bär.
Tips: Du kan också göra läckra muffins från degen, cirka 12 stora eller 16 mindre bitar.
Baktid 25-30 min.
Gör såhär:
Blanda 2 msk Khoisan Tea äggersättare med 60 ml vatten tills blandningen är slät. Smörj en form.
Blanda sojamjölken och rapsoljan. Rör sedan ihop med den förblandade äggersättaren.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner en matsked i taget av mjölblandningen i äggersättningssmeten och använd en handmixer eller visp för att få en jämn och slät sockerkakssmet.
Grädda sockerkakan på ca 170°C i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen (cirkulerande luft). Låt svalna och dekorera med florsocker.
Ingredienser
6 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk Khoisan Tea äggersättare (15 g)
2 dl sojamjölk
2 dl rapsolja
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 msk Khoisan Tea bakpulver
Florsocker till garnering
Receptet är framtaget av Khoisan Tea