Saftig chokladtårta
1 tårta ca 12 bitar
En fantastiskt saftig chokladtårta med krämig chokladfrosting. Tårtan får en ljuvligt fyllig chokladsmak så gillar du choklad så kommer du älska den här tårtan!
![](https://khoisangourmet.se/wp-content/uploads/2020/05/Saftig-chokladtarta_1.jpg)
Ingredienser
SAFTIG CHOKLADBOTTEN
- 3 1/4 dl vetemjöl
- 3/4 tsk bakpulver från Khoisan Gourmet
- 1/2 msk bikarbonat
- 1 1/2 dl kakao från Khoisan Gourmet
- 3 1/4 dl strösocker
- 1 stor nypa flingsalt
- 2 ekologiska ägg
- 1 tsk vaniljextrakt från Khoisan Tea
- 1/2 dl matolja
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1 1/2 dl kokande vatten
KRÄMIG CHOKLADFROSTING
50 g mjukt smör
150 g färskost
1/2 dl kakao från Khoisan Gourmet
3 dl florsocker
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader över-och undervärme.
- Chokladbotten: Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kakao, strösocker och flingsalt i en stor skål.
- Vispa ner äggen, vaniljextrakt, matolja, gräddfil och varmt vatten till en jämn smet.
- Klä botten på två bakformar á 18 cm i diameter och fyll formarna jämnt med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Testa med en provsticka, kakan ska inte vara kladdig men samtidigt inte torr.
- Låt svalna på ett galler. Vänd formarna upp och ned efter 5 minuter.
- Chokladfrosting: Vispa smör och färskost krämigt.
- Tillsätt kakao, florsocker och flingsalt. Vispa så frostingen går ihop, inte för länge.
- Bred eller spritsa frostingen på ett lager botten. Lägg på andra lagret och klä in hela tårtan med resterande frosting.
![](https://khoisangourmet.se/wp-content/uploads/2020/04/PeterDahlberg_byline_2-1.png)
Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Gourmet.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar