[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1767″ align=”center”]

Snabbt och enkelt surdegsbröd på råg

Det behöver inte vara krångligt och svårt att baka surdegsbröd. Här är ett recept på Rågsurdegsbröd som inte behöver några förberedelser – du kan baka det precis när du får lust. Och det blir fantastiskt gott!

Gör såhär:

  1. Blanda först alla ingredienser förutom salt och vatten i en stor bunke.
  2. Tillsätt det varma vattnet och blanda ordentligt. Om det behövs adderar du mer mjöl till degen.
  3. Lägg degen i en skål, täck med handduk och låt jäsa i 20 min.
  4. Täck sedan av degen och tillsätt saltet till den jästa degen genom att knåda in saltet ordentligt.
  5. Om du vill ha ett bröd placerar du hela degen i en gjutjärnsgryta eller på en plåt med bakplåtspapper. Om du vill ha två mindre bröd delar du degen i två och placerar i två brödformar. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 min.
  6. Baka i ugnen på 220°C eller 190°C i varmluftsugn, i 50 minuter. Testa om brödet är färdigt genom att använda en potatissticka eller baka till en innertemperatur på 98°C.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

INGREDIENSER

(Baktid ca 2 h)

500g rågmjöl
250g vetemjöl
1 paket (30g) Khoisan Tea ekologisk Torr Surdeg
2 paket (18g) Khoisan Tea ekologisk Torrjäst
1/2 tsk rårörsocker
6,5 dl varmt vatten (45°C )
20g salt[/minti_box]

[minti_spacer]