[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1767″ align=”center”]
Snabbt och enkelt surdegsbröd på råg
Det behöver inte vara krångligt och svårt att baka surdegsbröd. Här är ett recept på Rågsurdegsbröd som inte behöver några förberedelser – du kan baka det precis när du får lust. Och det blir fantastiskt gott!
Gör såhär:
- Blanda först alla ingredienser förutom salt och vatten i en stor bunke.
- Tillsätt det varma vattnet och blanda ordentligt. Om det behövs adderar du mer mjöl till degen.
- Lägg degen i en skål, täck med handduk och låt jäsa i 20 min.
- Täck sedan av degen och tillsätt saltet till den jästa degen genom att knåda in saltet ordentligt.
- Om du vill ha ett bröd placerar du hela degen i en gjutjärnsgryta eller på en plåt med bakplåtspapper. Om du vill ha två mindre bröd delar du degen i två och placerar i två brödformar. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 min.
- Baka i ugnen på 220°C eller 190°C i varmluftsugn, i 50 minuter. Testa om brödet är färdigt genom att använda en potatissticka eller baka till en innertemperatur på 98°C.
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]
INGREDIENSER
(Baktid ca 2 h)
500g rågmjöl
250g vetemjöl
1 paket (30g) Khoisan Tea ekologisk Torr Surdeg
2 paket (18g) Khoisan Tea ekologisk Torrjäst
1/2 tsk rårörsocker
6,5 dl varmt vatten (45°C )
20g salt[/minti_box]
[minti_spacer]