Mörk chokladfudge
ca 20 stycken
En chokladfudge med len och fin smak av mörk choklad. Att använda bra bakchoklad och en termometer är nyckeln i denna otroliga fudge!
Ingredienser
2 dl ekologisk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
1 1/2 msk glykossirap
50 g Khoisan Gourmet ekologisk mörk bakchoklad
25 g mjukt smör
Gör såhär
- Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljextrakt till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan.
- Tillsätt glykossirap, choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med kakaonibs. Låt stelna i rumstemperatur.
- Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!
Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[cl_button text=”Tillbaka till recept” link=”https://khoisangourmet.se/recept/”]