Mjölkchokladfudge
En mjölkchokladfudge med len och fin smak av god mjölkchoklad toppat med havssalt. Att använda bra bakchoklad och en termometer är nyckeln i denna otroliga fudge!
Gör såhär:
- Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljsocker till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan.
- Tillsätt glykossirap, choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur.
- Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!
Ingredienser
18-22 bitar
2 dl ekologisk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
1 1/2 msk glykossirap
50 g Khoisan Gourmet ljus bakchoklad
25 g mjukt smör
flingsalt till dekor
Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar