fbpx

Mjölkchokladfudge

En mjölkchokladfudge med len och fin smak av god mjölkchoklad toppat med havssalt. Att använda bra bakchoklad och en termometer är nyckeln i denna otroliga fudge!

Gör såhär:

  1. Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljsocker till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan.
  2. Tillsätt glykossirap, choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur.
  3. Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!

 

Ingredienser

18-22 bitar

2 dl ekologisk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk Khoisan Gourmet vaniljextrakt
1 1/2 msk glykossirap
50 g Khoisan Gourmet ljus bakchoklad
25 g mjukt smör

flingsalt till dekor

 


PeterDahlberg

 

 

 

 

Recept av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar