fbpx

Kladdkaka med vaniljtopping

Receptet avser 8-12 bitar 

Ingredienser

Kladdkaka:
  • 150 g smör
  • 2½ dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk Khoisan Gourmet Vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 st ägg
Chokladfyllning:
  • 100 g valfri choklad
  • ½ dl grädde
  • 10 g smör
Topping:
  • 300 g färskost
  • 1½ dl florsocker
  • 2 tsk Khoisan Gourmet Vaniljpulver
  • 1½ dl grädde
  • färska hallon
  • frystorkade hallon
Instruktioner:
Kladdkaka:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna.

3. Smält smöret och rör ner sockret, låt svalna något.

4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt, tillsätt och vispa samman.

5. Tillsätt ägg och vispa slätt.

6. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.

7. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kanterna ska ha rest sig något och fått färg medan mitten ska vara lite rörlig.

8. Ta ut kakan och låt svalna, mitten kommer sjunka ner något.

Chokladfyllning:

9. Grovhacka chokladen smält på låg temperatur tillsammans med grädde och smör. Rör om tills det är en slät chokladkräm.

10. Häll chokladkrämen i mitten av kakan, bred ut något men inte över kanterna. Ställ in kylen så att chokladen stelnar till.

Topping:

11. Vispa samman färskost, socker och vaniljpulver.

12. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm.

13. Spritsa eller bred på toppingen på kakan och toppa med färska hallon och krossade frystorkade hallon.

Enkelt & gott!

Receptet är skapat av Yvonne Landin och du hittar henne på hennes instagram: @bakalite.se

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier