Kladdkaka med vaniljtopping

Vad är bättre än en kladdkaka? Såklart en kladdkaka med kolafyllning och vaniljtopping. Receptet avser 8-12 bitar.

Av Yvonne Landin
10
15 ingredienser
Fullskärm

Ingredienser

Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk Khoisan Gourmet Vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 st ägg
Kolafyllning
  • ¾ dl dulce de leche
  • ½ dl florsocker
Topping
  • 300 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk Khoisan Gourmet Vaniljpulver
  • Färska hallon
  • Frystorkade hallon

Gör så här

Kladdkaka:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna.

3. Smält smöret och rör ner sockret, låt svalna något.

4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt, tillsätt och vispa samman.

5. Tillsätt ägg och vispa slätt.

6. Häll smeten i formen och bred ut jämnt.

7. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kanterna ska ha rest sig något och fått färg medan mitten ska vara lite rörlig.

8. Ta ut kakan och låt svalna, mitten kommer sjunka ner något.

Kolafyllning:

9. Vispa samman dulce de leche och florsocker.

10. Häll kolakrämen i mitten av kakan, bred ut något men inte över kanterna.

Topping:

11. Vispa samman färskost, socker och vaniljpulver.

12. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm.

13. Spritsa eller bred på toppingen på kakan och toppa med färska hallon och krossade frystorkade hallon.

Enkelt & gott!