Julens godaste kaka bakas i tre enkla steg och förenar krämig vanilj, kardemummabotten och pepparkakssmulor som ger en härlig doft och smak. Den blir extra god om den äts kall så förvara den med fördel i kylen och plocka fram när det är dags att njuta!
Blanda ihop alla ingredienser till pepparkassmulet för hand eller i en bakmaskin. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop rumstempererat smör tillsammans med strösocker och farinsocker.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt de i smörblandningen.
Tryck ut degen i en form, jag använde en ugnsform på 27 x 21 cm.
Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljpulver.
Vänd ner kesella och crème fraîche. Blanda försiktigt ihop smeten och häll den över degen i formen. Toppa med pepparkakssmulet.
Baka kakan på 200 grader i ca 45 minuter. Låt svalna, skär i bitar och servera med lite florsocker.