fbpx
[minti_spacer height=”130″]
[minti_image img=”1648″ align=”center”]

Vaniljbullar fyllda med äkta vaniljkräm

Saftiga vetebullar doppade i strösocker och fyllda med äkta vaniljkräm. Att göra sin egen vaniljkräm gör de här bullarna helt oslagbara! Och det är enklare än du tror.

GÖR SÅHÄR:

  1. BULLDEG: Värm mjölken i en kastrull till 25-30 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk, strösocker och vetemjöl. Arbeta i maskin på låg hastighet i 10-15 minuter.
  3. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Tillsätt mer mjöl lite i taget och salt. Arbeta till en smidig deg och tillsätt ägget och klicka i rumsvarmt smör.
  5. Dela upp degen i 18-22 delar och forma varje del till en boll, lägg på en plåt klätt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  6. Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i c:a 10 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.
  8. VANILJKRÄM: Koka upp mjölken med frön och stång från vaniljstång (dela stången och skrapa ur fröna)Blanda strösocker och maizena i en skål. Tillsätt äggulorna och vispa fluffigt. Tillsätt den varma mjölken till äggulorna under tiden du vispar. Häll tillbaka blandningen till kastrullen och låt blandningen sjuda under konstant omrörning (använd en ballongvisp så du kommer åt kanterna på bottnen av kastrullen) tills krämen tjocknat.
  9. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret klickvis. Vispa till en blank kräm. Plasta krämen så plastfolien är i kontakt med ytan. Låt stå i kylskåp tills krämen är kall.
  10. Fyll en spritspåse, med piptyll, med vaniljkrämen. Tryck in tyllen i bullen och fyll rikligt med vaniljkräm. Pensla på smält smör och rulla bullen i strösocker. Hugg in!
[minti_box style=”2″ padding=”20p x20px 20px 20px” align=”align-left”]

Ingredienser

18-22 bullar

FÖRDEG

2 1/2 dl ekologisk mjölk 3% (250 g)
25 g röd jäst
1 dl strösocker (100 g)
4 dl vetemjöl special (240 g)

EFTER FÖRSTA JÄSNINGEN

3-4 dl vetemjöl special (180-240 g)
1 ekologiskt ägg
1/2 tsk salt
125 g mjukt smör

1 ekologiskt ägg till pensling

50 g smält smör till pensling efter gräddning
2 dl strösocker till dekor (200 g)

VANILJKRÄM

2 1/2 dl ekologisk standardmjölk (250 g)
1 ekologisk vaniljstång från Khoisan Tea
3 ekologiska äggulor
3/4 dl strösocker (75 g)
1/4 dl majsstärkelse (14 g) 
20 g mjukt smör

 


Recept framtaget av Peter Dahlberg i samarbete med Khoisan Tea.
Hitta Peter Dahlberg på Instagram genom hans konto @peterbakar
[/minti_box]

[minti_spacer]