fbpx

Snittar med ädelost & vaniljkaramelliserad äpple, grönkål och granatäpple 

Förgyll glöggminglet med dessa ljuvliga rågbrödssnittar med vaniljkaramelliserad äpple tillsammans med ädelost, grönkål och granatäpple. En perfekt mix av  juliga smaker med salt ost och söt vanilj som förgyller äpplet. 
12 snittar

´
Föregående bild
Nästa bild

Ingredienser

  • 3 – 4 skivor rågbröd
  • ca 50 g grönkål
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • ½ äpple, tärnad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • ca 50 g ädelost, smulad
  • 1 dl granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Skär rågbrödet i fyrkanter.
  2. Riv av grönkålen från den grova mittstjälken. Riv i mindre bitar. Stek i olja tills den sjunker ihop något. Salta.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äpple, socker och vaniljpulver och fräs i några minuter. Äppelbitarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
  4. Toppa brödbitarna med grönkål, ädelost, äppelbitar och granatäpplekärnor.
Systrarna Eisenmann

Receptet är skapat av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Du hittar den på instagram @systrarnaeisenman och på deras blogg.

Dela receptet med dina vänner
Facebook
Email
Följ oss i sociala medier