Snittar med ädelost & vaniljkaramelliserad äpple, grönkål och granatäpple
Förgyll glöggminglet med dessa ljuvliga rågbrödssnittar med vaniljkaramelliserad äpple tillsammans med ädelost, grönkål och granatäpple. En perfekt mix av juliga smaker med salt ost och söt vanilj som förgyller äpplet.
12 snittar
´
Föregående bild
Nästa bild
Ingredienser
- 3 – 4 skivor rågbröd
- ca 50 g grönkål
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- ½ äpple, tärnad
- 1 tsk strösocker
- 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver
- ca 50 g ädelost, smulad
- 1 dl granatäpplekärnor
Gör så här
- Skär rågbrödet i fyrkanter.
- Riv av grönkålen från den grova mittstjälken. Riv i mindre bitar. Stek i olja tills den sjunker ihop något. Salta.
- Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äpple, socker och vaniljpulver och fräs i några minuter. Äppelbitarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
- Toppa brödbitarna med grönkål, ädelost, äppelbitar och granatäpplekärnor.
Receptet är skapat av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Du hittar den på instagram @systrarnaeisenman och på deras blogg.